Image

Kunsthuisjes

Als onderdeel van ons Kunst- en Cultuurplan Open Deuren initieert O18 in samenwerking met Talant en Open Stal verschillende Kunsthuisjes. Samen met kunstenaars, die thuis is in diverse disciplines, het onderwijs en de jeugd die hier studeert, willen we deze huisjes vormgeven en bouwen.

Kunsthuis en natuurcamping Ikenhiem

Talant beheert de natuurcamping van Staatsbosbeheer en richtte er een dagbestedingsplek in voor haar cliënten. Zij houden zich onder andere bezig met het onderhoud en het beheer van het kampeerterrein, met houtbewerking en de aanleg en het onderhoud van de moes- en pluktuin. Zo snijdt het mes snijdt aan twee kanten: kampeerders genieten van dit sfeervolle terrein, dat door de inbreng van Talant een geheel eigen en charmante uitstraling krijgt, en tegelijkertijd biedt het terrein een fijne werkplek voor de cliënten van Talant. 

Kampeerders zijn hiervan harte welkom!
Het terrein biedt ruimte voor 15 kampeerplekken en 2 camperplekken, inclusief elektra en water. En voor kinderen zijn er eenvoudige speelvoorzieningen aanwezig. Op deze manier gebruiken cliënten van Talant hun mogelijkheden en talenten en participeren ze volop in de maatschappij en in de plaatselijke gemeenschap. Op deze manier wordt ook de samenhang tussen ontwikkelingen in de zorg en de maatschappelijke ontwikkelingen duidelijk. Er is een grote behoefte om zaken ‘anders te willen regelen met elkaar’ in samenwerkingsrelaties. 

Samenwerking
Samen met Talant voelt O18 de overtuiging dat deze locatie en de samenwerking met Staatsbosbeheer vele voordelen heeft. De werking van het letterlijk bezig zijn in en met de natuur heeft een goede uitwerking op de meeste Talant-cliënten en het gevoel ertoe te doen. Talant doet op Ikenhiem een beroep op het ontwikkelen en onderhouden van sociale contacten, dit omdat ze te maken hebben met klanten voor de houtverkoop en de campinggasten. De cliënten verzetten veel werk met groot enthousiasme en inzet. Er wordt een groter appel gedaan op de taakvolwassenheid en de creativiteit en daardoor neemt de eigen regie van cliënten toe. Hiermee heeft de samenwerking tussen Talant en O18 een positieve invloed op het welbevinden van cliënten die in de dagbesteding op Ikenhiem werken.

Schaftkeet wordt Kunsthuis
De verrijdbare schaftkeet kreeg Talant al cadeau van Staatsbosbeheer. Deze zetten zij graag in voor het O18 project Kunsthuisjes. Vanaf september 2017 beschikt O18 over deze keet en kan deze door een kunstenaar, in samenwerking met de cliënten van Talant, omgetoverd (interieur en exterieur) tot een grootse natuur- en kunstbelevingsplek, met als standplaats natuurkampeerterrein Ikenhiem. Om precies te zijn: op het achterliggende weiland van Staatsbosbeheer, daar is de beleving het grootst.

www.natuurcamping-ikenhiem.nl

Uitzending Omrop Fryslân

Kunsthuisjes kunstroute Open Stal

Momenteel in ontwikkeling zijn de kunsthuisjes voor Kunstroute Open stal. Tijdens Open Stal 2018 in Oldeberkoop Realiseert Stichting O18 in samenwerking met kunstenaars een tweetal kunsthuisjes, waarvan een op de route staat en gebruikt kan worden voor een overnachting met grootse kunstbeleving en de andere deel uitmaakt van de kunstroute.

www.openstal.nl

Art-Hotel kunstkamers

Kunsthuisjes

Verhalen in het landschap

Partner 1
Partner 1
Partner 1
Partner 1
Partner 1
Partner 1
Partner 1
Partner 1