Image
Image

Doe mee!

Kunstenaars 
Stichting o18 zoekt kunstenaars/vormgevers die willen bijdragen aan de volgende projecten:

Kunsthuisjes
Deze bijzondere gastvrije overnachtingsplekken worden ingericht door een kunstenaar, schrijver en/of dichter. De huisjes zijn verplaatsbaar en zijn daardoor onder andere te plaatsen op afgezonderde, zeer stille plekjes- en geschikt voor 1 of meerdere overnachtingen van maximaal 2-4 personen. In het project kunsthuisjes staat voor de gebruikers ervan de beleving van natuur en kunst voorop.

Kunstkamers
We willen de (cultuur)bezoeker in Zuidoost-Friesland langer hier houden, kennis laten maken met de kernwaarden van het gebied In dit project adopteert de deelnemer een kunstenaar en zijn/haar werk en vervolgens zet O18 de deuren open. Stichting O18 ontwikkelt samen met de ondernemer een plan waarbij een passende kunstenaar wordt gezocht die 1 van zijn/haar kamers in het hotel, B&B of vakantiehuisje inricht vanuit zijn/haar discipline. Zo staat hedendaagse kunst garant voor een exclusieve beleving.

Art-Hotel Oosterwolde
ArtHotel (pop-up), een semipermanente expositie waar je als gast in kunt verblijven. Gasten slapen en verblijven in een kunstwerk, keuze uit een 1, 2 of 4 persoonskamer. O18 zoekt deze mogelijkheid op verschillende locaties in Friesland. Gestart wordt er in de plaats Oosterwolde waar de eerste werkzaamheden zijn begonnen voor het eerste ArtHotel.

Aanmeldformulier kunstenaars O18

Wie kunnen zich aanmelden voor de projecten van de Stichting O18:

  • professionele beeldende kunstenaars
  • kunstenaarscollectieven
  • autodidacten
  • amateur-kunstenaars

Download het onderstaande formulier, vul het in en stuur uw aanmelding naar de artistiek leider van Stichting O18 (materiaal verkregen via mail worden niet in behandeling genomen):

Stichting O18, t.a.v. Age Hartsuiker, Gorredijksterweg 73, 8411KC Jubbega.

Inschrijfformulier:

PDF download button

Aanmeldprocedure
1. Lever visuele documentatie en een curriculum vitae in.
2. Lever het aanmeldformulier in en ondertekent dit. Geeft hierbij aan voor welk project u in aanmerking wilt komen. 

Documentatie
Uw documentatie dient een representatief beeld te geven van uw recente artistieke werkzaamheden. Lever een A4 map in met foto’s, prints of kleurkopieën, digitaal graag op een dvd of usb-stick in jpg. Bij elke afbeelding vermeldt u de afbeeldingsgegevens (ook fotograaf) en het jaar van ontstaan. Geef een korte inhoudelijke omschrijving van uw werk. Publicaties/catalogi, een dvd of cd-rom en een verwijzing naar uw website kunnen ook worden bijgevoegd.
Als u werkt in samenwerkingsverbanden zoals een kunstenaarscollectief dient u uw eigen artistieke inbreng duidelijk te maken. Kunstenaarscollectieven kunnen zich opgeven door relevante informatie over het collectief, de werkzaamheden, exposities en deelnemers via een bijlage me te sturen. 

Curriculum vitae
Hierin kunnen voor zover van toepassing de volgende gegevens vermeld worden:

  • uw kunstenaars/collectief naam, adres, telefoonnummer(s), e-mail, website etc. geboortedatum en plaats
  • kunstopleidingen indien van toepassing met data en of u en diploma hebt behaald
  • eventueel lidmaatschap van beroepsvereniging of collectief
  • een lijst van exposities. Geef aan of het een groeps of solotentoonstelling betreft, stipendia, prijzen, opdrachten, collecties.

Art-Hotel kunstkamers

Kunsthuisjes

Verhalen in het landschap

Partner 1
Partner 1
Partner 1
Partner 1
Partner 1
Partner 1
Partner 1
Partner 1